Ден 2 од протестите во Скопје

Денес најпосле беше обелоденет идентитетот на момчето што било убиено по полноќ на 6 јуни. Се работи за Мартин Нешкоски, кој имаше само 22 години. Тој бил убиен од припадник на полициската единица „Тигри“.
Иако Вечер првично објави дека телото на „пронајденото момче“ било прегледано од лекар којшто утврдил дека нема видливи знаци на насилство, денес официјално беше обелоденето дека она што на Твитер започна со хаш-тагот #daniel било вистина - на плоштадот Македонија имало убиство.


за цела фото и видео содржина оди на  Баба ми Трајанка
постот и на англиски јазик, тука

0 comments: (+add yours?)

Post a Comment