Ние сме #protestiram

Издвоете 10 секунди и поддржете ги протестите!

Секој еден од нас -поддржувач на протестите, да сними видео клип  со својот лик, да си го каже само името, пр1: Јас сум Ана! пр.2: Ана од Неготино!; а може и само слоган, збор врзан за протестите (изборот е ваш), во траење од не повеќе од 5 10 секунди. Квалитетот на снимката е небитен, може со мобилен телефон, веб камера...
Целта е да собериме доволно материјал и тоа сето фино да го спакуваме и измонтираме во еден видео клип. Нека бидат 100, 200, 500, 1000... снимки, не е битно.
Имеше и предлог, што мене ми се допаѓа и ќе долови + атмосфера:


Првично, Јована Тозија предложи да ги повикаме сите познати фаци од јавнот живот да се приклучат и да го дадат својот придонес со изјави дека го поддржуваат протестот, а од тој материјал да направиме видео клип. Клик тука за содржината. Идејата останува, но некако тешко оди контактирањето и кандисувањето на ‘популарните‘. Затоа, одиме на спонтаност -нашето најсилно оружје, а ако има и од нив заинтересирани, предлагам да ги уфрлиме исто како и сите други. Сите се добредојдени! Може и паралелно да се направат повеќе клипови. Сега читам дека некои од познативе фаци се согласиле, а има и музички групи, па може и групна снимка да се уфрли, пр. Ние сме таа и таа група
Давајте сугестии во кометари! За да не губиме време, сугестиите (ако се изводливи) ќе бидат прифаќани во од.

Рокот на доставување на видео снимките е до вторник 28.06.2011г. понеделник 04.07.2011г.

Снимките да се испраќаат на nieprotestirame@gmail.com или, ако се поголеми од 10мб, што не е препорачливо, преку sendspace. 
Јане Ѓорѓиоски - @ribaro

Додаток  од @vlashko_lobi: Да ги замолиме нашите пријатели од странство да ни помогнат и да се снимат на англиски јазик.
YOUR CONTRIBUTION IS NEEDED:
Dear Friends,as you might know, big things are going on in Skopje and the rest of Macedonia. 
За цела содржината на пораката која би им појаснила за што се работи, клик тука

Додаток: Видеа пристигаат и пристигаат... затоа рокот е пролонгиран до ЗАСЕКОГАШ!
Сите пристигнати клипови ќе бидат поставени на нашиот канал:
www.youtube.com/pravdaz​amartin

.

2 comments: (+add yours?)

Јована Тозија said...

Тоа баш сакав да кажам, дека оние малку познати, што се согласни, може да ги убациме во ова видео. Идеата е супер! И се надевам ќе успее...

ribaro said...

рокот за достава на видеата е пролонгиран до 04.07.2011г.

Post a Comment