Дума: Вештачењето за случајот Мартин Нешковски беше брзо и професионално

Вештачењето за случајот со момчето Мартин Нешковски беше изведено максимално брзо, професионално и точно, изјави директорот на судска медицина, Алексеј Дума.

При обработката на тој предмет, како што изјави Дума, работеле, криминалистичката техника на МВР, криминалистичката полиција, одделението за потраги на МВР и институтот за судска медицина.

„Како едно единствено дело во обезбедување на материјални докази многу брзо, професионално и точно сработија работата. Ние со нив имаме одлична комуникација, секогаш се координираме максимално професионално“ рече Дума.

Тој изјави дека обдукцијата на детето била завршена, во 12.30 часот, а податоците на истражниот судија му биле предадени на истражниот судија во 13 часот.

Мартин Нешковски во неделата вечерта после полноќ беше претепан до смрт од страна на специјалниот Игор Спасов. Случајот се уште не е разрешен, а институциите два дена молчеа за случајот.

за целиот текст на страната на Tocka.com.mk

0 comments: (+add yours?)

Post a Comment