Не сакаме да сме украс на лажната демократија

ТЕА Модерна. Разговор со Александар Донев и Ениса Еминовска


Граѓанските протести против полициската бруталност се ново поглавје за поновата историја и демократизацијата на Македонија. Овие две неделе сведоци сме на раѓање на граѓанскиот активизам против неправдата и девијациите на институциите.
За целиот текст оди на http://www.ivanatasev.com/pdf/Protesti_Tea_Moderna.pdf


земено од фб профилот на Ивана Тасев

0 comments: (+add yours?)

Post a Comment