Факти

Сакам да посочам на два моменти . Едниот е за подразмислување, а другиот за донесување заклучок.

Момент број 1: Изјавите на министерката Гордана Јанкулоска и премиерот Никола Груевски во врска со тоа дали Спасов бил на службена должност кога го убил Мартин Нешковски

Министерката Гордана Јанкулоска: Игор Спасов имал усна наредба да врши обезбедување на плоштадот до 24 часот (Извор: Алфа телевизија, клик тука)

Премиерот Никола Груевски: Игор Спасов не бил на должност кога го убил Мартин Нешковски (Извор: Канал5 телевизија, клик тука)

Хинт: Ако се уште не сте почнале да подразмислувате, убиството се случи во 00:40 часот.

Момент број 2: Портпаролот на МВР Иво Котевски и директорот на судска медицина Алексеј Дума даваат контрадикторни изјави во врска со запознаеноста на полицијата за случајот

Алексеј Дума: За време на обдукцијата (Понеделник, 06.06.2011) беа присутни претставници на МВР (Извор: Алфа телевизија, клик тука)

Иво Котевски: Таков настан воопшто не е пријавен во МВР (Понеделник, 06.06.2011) (Извор: А1 телевизија, клик тука)

Не покажувам со прст на никого. Не донесувам заклучоци јавно. Ви презентирам факти. Заклучоците донесете ги сами.

преземено од Мојот студентски блог на Јована Тозија

1 comments: (+add yours?)

dzole_rulz said...

А што е со „Момент број 1“ ?
и Јанкуловска и Груевски изјавуваат едно исто- дека не бил на должност за време на убиството. Тој бил на должност до 24 часот. а убиството се случило во 24.40 .. каква поента ти има ова? или мислеше дека 24 часот е 1 саат?

Post a Comment