За facebook и реалноста

Ова facebook е пуно со ретардирани кликтивисти што мислат дека ако кликнат attending менуваат нешто во животот. Само вие седете си дома и кликајте, пафкајте, гледајте серии, пијте си кафе, идете по кладилници... утре коа ќе ви се деси на вас или на некој ваш близок, ја па ќе излезам да протестирам! а вие ќе мора да живеете со фактот дека не сте превземале ништо за да ги промените работите!

Вчера за прв пат во историјата на Македонија видов македонци и албанци како протестираат заедно, транспарентите беа испишани и на македонски и на албански јазик, тоа покажува дека човечноста не обединува и дека сите сме заедно во истото срање. Мораме да продолжиме да ја бараме правдата заедно!

Протест денес во 18ч! Собирно место: Куќа на мајка тереза!

Викнете ги вашите успиени другари и другарки, разговарајте со вашите родители, објаснете им што се случува, луѓето не се во тек. На интернет има повеќе од доволно текстови, слики, видеа за се што се случува, информирајте се и поддржете ги мирните протести.

0 comments: (+add yours?)

Post a Comment